2010. július 29., csütörtök

Naponta 15 ölelés

A minap olvastam, hogy az egészséges és kiegyensúlyozott élethez napi 15 ölelés szükségeltetik

és lám, erre ma itt egy újabb szívhez szóló bizonyíték, az ölelés gyógyít :




Távoli barátaidnak, szeretteidnek INNÉT bármikor küldhetsz egy virtuális ölelést

2010. július 11., vasárnap

Filozófia 50 felett

Szép képek, érdekes megfigyelések, gondolatok ..... egy kellemes zene kiséretében.
Szívből ajánlom!



Filozófia – 50 felett George Carlin 102 éves
HA NEM OLVASOD EZT A VÉGÉIG, EGY ÉVET VESZÍTESZ AZ ÉLETEDBŐL.
HA BEFEJEZTED, TEDD, AMIT ÉN IS, KÜLDD TOVÁBB.
Music: Ernesto Cortazar “Eternal Love Affair”

Észrevetted, hogy az egyetlen kor, amikor szerettünk volna öregebbek lenni, az, amikor gyerekek voltunk? Ha kevesebb, mint tíz éves vagy, olyan izgatott vagy a korod miatt, hogy tört részekben gondolkodsz.
„Mennyi idős vagy” „Négy és fél!” Soha nem vagy harminchat és fél. Te négy és fél vagy, hamarosan öt leszel! Ez a kulcs.

Amikor tizenéves leszel, nem tudnak visszatartani. Ugrassz a következő számra, vagy még egy picit tovább.

„Hány éves vagy?” „ 16 leszek!” Lehet, hogy csak 13 vagy, de 16 leszel! És akkor életed legnagyobb napja… 21 LETTÉL!!! Maguk a szavak egy ünnepléssel érnek fel.
21 LETTÉL... IGEEEEN!!!!

És akkor a 30-ba fordulsz. Oooohh, Mi történt itt? Úgy hangzik, mint a megsavanyodott tej! Ö ÁTESETT (a harmincadikon), el kellett küldenünk, éljen a saját lábán. Ez nem vicc,Te épp most értél meg. Mi a baj? Mi változott?

21 éves LETTÉL, ÁTFORDULTÁL a 30-on, és NYOMOD a 40-est.... Whoa! Lépj a fékre, olyan gyorsan elszáll. Mielőtt felfognád, ELÉRED az 50-et, és az álmaid elszálltak.

De várj!!! Rajtad múlik, hogyan leszel 60. Nem gondoltad, pedig kellett volna!

Tehát 21 LETTÉL, ÁTFORDULSZ a 30-on, NYOMOD a 40-est, ELÉRED az 50-et, MEGDOLGOZOL a 60-ért.

Olyan nagy sebességet gyűjtöttél, hogy MEGÜTÖD a 70-et! Ezután nap megy nap után, és egyszer csak észreveszed, hogy itt van Saturday, June 12, 2012!

BELÉPSZ a 80-as éveidbe, és minden nap egy teljes kör; épp csak eszel valamit ebédre, szundítasz délután és eljön a lefekvés ideje. És ez így megy amíg el nem éred a 90-es éveidet, akkor elindulsz visszafelé. Emlékszem, „én éppen 92 voltam”.

És akkor egy furcsa dolog történik. Ha 100 fölé érsz, ismét egy kisgyerek leszel. „Én 100 és fél vagyok!” Bárcsak mind megérnétek a 100 és felet!

HOGY MARADJ FIATAL
1. Dobd ki a haszontalan számokat. Úgymint kor, súly, vérnyomás. Hadd aggódjanak a doktorok ezek miatt. Emiatt fizeted „őket”.
2. Csak vidám barátokat tarts! A rosszkedvűek lehúznak
3. Tanulj folyamatosan. Tanulj többet a számítógépről, autókról, kertészkedésről, és mindenről... Soha ne hagyd az agyadat pihenni. „A pihenő agy az ördög műhelye”. Az ördög neve Alzheimer.
4. Élvezd az egyszerű dolgokat
5. Nevess gyakran, hangosan és hosszan. Nevess, amíg ki nem fulladsz.
6. Néhány könny esik néha. Tűrj, gyászolj, és menj tovább. Az egyetlen személy, aki egész életünkben velünk van az magunk. ÉLJ, amíg élsz.
7. Vedd magad körül olyan dolgokkal, amiket szeretsz. Legyen az család, háziállat, emléktárgy, zene, növények, hobbi, akármi. A te otthonod a te menedéked.
8.Törődj az egészségeddel: Ha jó, tartsd meg. Ha instabil, javíts rajta. Ha túlmegy az erődön, kérj segítséget.
9. Ne tégy bűnös kirándulásokat. Menj sétálni az utcára, vagy a szomszéd megyébe, vagy idegen országba. De ne oda, ahol BŰN van.
10. Mondd az embereknek minden lehetőséget kihasználva, hogy szereted őket.

ÉS MINDIG EMLÉKEZZ:
Az életet nem a lélegzetvételek számával mérjük, hanem azokkal a pillanatokkal, amikor elakad a lélegzeted.

És, ha ezt nem küldöd el legalább 8 embernek, ki törődik vele?
De oszd meg valakivel…
Mindannyiunknak minden napot teljesen végig kell élnünk!!

Viszlát !!!

2010. július 10., szombat

Homokfestészet

Különleges művészet a homokfestészet, egy-egy történet a homokban..... néha érdemes elidőzni egy-egy történeten...

az alábbi videót bizonyára meglepő ezen az oldalon látni, de szerintem, ez is előhozhat pozitív gondolatokat, élményeket és főleg hogy segítsünk egymásnak, míg lehet, mert amikor már késő....

2010. július 3., szombat

Inca zene - relaxáláshoz

Nyugalom, béke, feltöltődés... ezek a zenék segíthetnek, hogy kikapcsolódjunk:









2010. július 2., péntek

Két rövidke történet - gondolkodj pozitívan

Egy történet, ami szemlélteti, hogyan működik az elme:

Allan új állásra pályázott, de az önbecsülése alacsony volt, és úgy gondolta, a jelentkezése eleve kudarc és nem méltó a sikerre, biztos volt benne, hogy nem ő fogja megkapni a munkát.
A hozzáállása negatív volt, és úgy gondolta, hogy a többi jelentkező jobb és képzettebb, mint ő. Allannek ez a hozzáállása, a korábbi állásinterjúk negatív tapasztalatai miatt alakult ki.

Az állásinterjú előtt az elméje tele volt negatív gondolatokkal és félelmekkel a munkával kapcsolatosan. Biztos volt benne, hogy elutasítják. Az interjú napján későn ébredt, és rémülten fedezte fel, hogy az ing, amit viselni akart piszkos volt, a másik pedig vasalatlan. Mivel már késő volt, elindult a vasalatlan, gyűrött ingben.

Az interjú során megjelenik a negatív hozzáállás, aggódik az inge miatt, és úgy érezte, éhes, mert nem volt elég ideje reggelizni. Mindezzel összezavarta elméjét, és megnehezítette számára, hogy összpontosítson az interjúra. Az általános viselkedése rossz benyomást tett, félelme kisugárzott, és nem kapta meg a munkát.

Jim is munkára jelentkezett, de más módon közelítette meg az ügyet. Biztos volt benne, hogy ő fogja megkapni a munkát. A hét folyamán arra készült, hogy jó benyomást tegyen, és ő kapja meg a munkát.

Este elő készítette a ruhát, amit az interjún akart viselni, és egy kicsit korábban ment aludni. Az interjú napján a szokásosnál korábban ébredt, és bőven volt ideje reggelizni, majd megérkezett az interjú előtt, a tervezett időpontban.

Ő kapta meg a munkát, mert jó benyomást tett.

Mit tanulhatunk ebből a két történetből?
Van valami mágia itt? Nincs, ez természetes.
Amikor a hozzáállás pozitív, látjuk a lelki szemeink előtt a kellemes érzéseket és építő jellegű képeket, amit igazán akarunk hogy megtörténjen . Ez a fényerő több energiát és a boldogságot sugározz. Az egész lényünk jóakarat, boldogság és siker. Még az egészségünk is jobb, magabiztosan sétálunk, és a hangunk is erősebb.
A testbeszédünk megmutatja hogyan érzünk.

Pozitív és negatív gondolkodás egyaránt fertőző.
Mindannyiunkat érinti, az így vagy úgy, az embereket, akikkel találkozunk. Ez történik, és ösztönösen a tudatalatti szinten, gondolatait és érzéseit átvitelére, és a test nyelvén. Az emberek érezik, az auránkat, és hatással vannak gondolataink, és fordítva.
Hát csoda, hogy azt akarjuk, hogy pozitív személyek legyenek a közelünkben és szeretnénk elkerülni a negatív hatásúakat?
Az emberek többsége kész segíteni nekünk, ha pozitív a kisugárzásunk.

A negatív gondolatok, szavak és hozzáállás negatív és boldogtalan hangulatok és tetteket nevel.
Amikor az elme negatív, mérgek kerülnek a vérbe, ezért több a boldogtalanság és a negativitás. Ezekből építkezik a kudarc, frusztráció és a csalódottság.


Gyakorlati Tanácsok:

Ahhoz, hogy egy Lélek pozitív legyen, sok belső munka és a képzés szükséges. A hozzáállás és a gondolatok nem változnak egyik napról a másikra.

Mindig csak a kedvező és előnyös helyzetet képzeld el. Használj pozitív szavakat a belsődben, vagy ha másokkal beszélsz. Mosolyogj egy kicsit, mert ez segít pozitívan gondolkodni.
Hagyd figyelmen kívül a lustaságot, vagy a vágyat, hogy abbahagyd.
Ha kitartó vagy, megvalósul amit az elméd gondol.

Ha egy negatív gondolat foglalja el az elmédet, akkor tedd tisztában, és törekedj arra, hogy helyette egy Konstruktív kép legyen.
Ha a negatív gondolat megpróbál újra belépni az elmédbe, és akkor ki kell cserélni, hogy ismét pozitív legyen. Olyan ez, mintha két kép lenne előtted, de nem úgy, hogy megnézed az egyiket, és figyelmen kívül hagyod a másikat. A kitartás végül megtanít pozitívan gondolkodni és negatív gondolatokat figyelmen kívül hagyni.

Abban az esetben, ha úgy érzed, minden belső ellenállás ellenére a negatív gondolatok uralkodnak rajtad, ne add fel, csak figyelj a Hasznos, Jó és Boldog gondolatokra a fejedben.

Nem számít, milyenek a körülmények a Jelen pillanatban. Gondolkodj pozitívan, várd a kedvező eredményeket és a helyzetek, a körülmények ennek megfelelően változni fognak. Ez eltarthat ideig de végül mégis megtörténik a változás.

Forrás: http://www.successconsciousness.com/index_000009.htm

ANANAU - ALBORADA egy szép, ritmusos, perui indián zene

Most találtam ezt a videót, nekem nagyon tetszik. Latin-amerikai ritmikus zene, a szöveget nem értem, ám ettől függetlenül nagyon kellemes, van egy lendülete, nem meditálásra való, inkább inspirál.

2010. július 1., csütörtök

Képes vagyok rá!

Megérdemlem, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott legyen az életem, élvezzem a mindennapok nyugodt szépségét, ritmusát, hogy a lehető legtöbb időt töltsem azokkal, akik fontosak számomra; drága párommal, unokáimmal, gyermekeimmel, szüleimmel.

Már csütörtök van, este jön haza a párom, van néhány szem paradicsom itthon, azt hiszem tésztasalátát csinálok, régen volt, és szeretjük mindketten.
Holnap pedig fizetünk egy törlesztőrészletet!

Képes vagyok rá, hogy megoldjam az előttem lévő feladatokat!


Akarom, és megérdemlem sikert!
Akarom, és megérdemlem pénzügyi szabadságot!
Akarom, és megérdemlem boldogságot!
Akarom, és megérdemlem, hogy teljesüljön!
És tudom, megkapom mindezt!


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hosted Desktop